Ihana marenkikakku ennen paistamista
OHJE:
Pohja:
190g voita
1½dl sokeria
3 munan keltuaista
1½dl maitoa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää maito. Lisää munan keltuaiset yksitelle, hyvin vatkaten. Levitä voilla voidellulle leivinpaperille.
Marenki:
3 munan valkuaista
3½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
100g hasselpähkinärouhetta
Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri varovasti vaahtoon. Levitä marenki kakkupohjan päälle ennen paistamista ja ripottele pähkinärouhe päälle. Paista 180 asteessa n20min.
Ehdottomasti vaivan väärti. Leikkasin paistetun pohjan kahteen osaan ja väliin tuoreita mansikoita miltei kokonaisina ja kermavaahtoa. Erittäin mukava vaihtoehto tavalliselle kakulle ja meillä oli sitten ihan lisänä.
Kommentit