Ihana marenkikakku ennen paistamista

OHJE:

Pohja:

190g voita

1½dl sokeria

3 munan keltuaista

1½dl maitoa

2 1/4 dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää maito. Lisää munan keltuaiset yksitelle, hyvin vatkaten. Levitä voilla voidellulle leivinpaperille.

Marenki:

3 munan valkuaista

3½ dl sokeria

1½ tl vaniljasokeria

100g hasselpähkinärouhetta

Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri varovasti vaahtoon. Levitä marenki kakkupohjan päälle ennen paistamista ja ripottele pähkinärouhe päälle. Paista 180 asteessa n20min.

 

Ehdottomasti vaivan väärti. Leikkasin paistetun pohjan kahteen osaan ja väliin tuoreita mansikoita miltei kokonaisina ja kermavaahtoa. Erittäin mukava vaihtoehto tavalliselle kakulle ja meillä oli sitten ihan lisänä.