Sain työskennellä vuoden verran ihanien ihmisten kanssa ja nyt äitiyslomalle jäätyäni halusin vielä leipasta jotain pientä kiitokseksi. Hyvää työyhteisöä tulee kova ikävä, mutta onneksi muutamien kanssa yhteydenpito säilyy edelleen. KIITOS.

 

KASVISPANNARIA (muffinien muodossa)

OHJE: (tämä löytyi Kirsin keittiössä- blogista, hieman vaan muunelin)

2 munaa

3dl vettä

2dl ruokakermaa

3dl vehnäjauhoja

suolaa

mustapippuria

1dl emmental-juustoraastetta

n 10 kpl miniluumutomaatteja

persiljaa

 

Mittaa kulhoon munat, vesi, kerma ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste sekä persilja. Voitele vuoat ja annostele taikina vuokiin (tulee n 12 kpl. Paista keskitasolla 200 asteessa n ½ tuntia.

 

KINKKUPIIRAKKA (ohje löytyy tästä blogiasta)

Tämän halusin tehdä, koska sillä on aina varma menekki. Tein pienet varpaat päälle taikinasta, joka on samanlainen, kuin pohjassa, mutta kanamunaa pistin pikkuisen sitomaan. Kaksi kappaletta piirakoita lähti tarjolle.

 

Pähkinä-Daim-keksit

Aivan suussasulavan ihania oli nämä ja pakko tehdä kyllä itsellekin heti kohta lisää. Vaikka rumiluksia tulikin, maukkaita oli.

OHJE: (löytyy Kinuskikissan blogista)

125g voita

1 1/4dl fariinisokeria

1 muna

2dl vehnäjauhoja

1dl hasselpähkinärouhetta

1tl leivinjauhetta

2tl veniljasokeria

1pss Daim-rakeita.

Vatkaa voi ja fariinisokeri, lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan muutamassa erässä. Lisää lopuksi Daim-rakeet.

Muotoile pellille ja paista 200 asteessa 5-10 minuuttia.

 

Täytekakku

6 munan kakkupohjan tein ja välissä perinteiset banaani, persikka, mansikka ja Flora Vanilla.

Koristeet tein marsipaanista. Tämmönen härvellys tällä kertaa tuli sitten.